20 November, 2006

Kabak Çorbası


  • 8 kaşık fındık
  • 1 küçük doğranmış soğan
  • 500 gr küp kesilmiş balkabağı
  • 1 litre sebze suyu
  • 1-2 çay kaşığı şeker
  • biraz tarçın ve karanfil tozu
  • tuz, karabiber
  • 4-5 kaşık çiğ krema
  • fındık yağı

Fındıkları yağsız tavada kavurun. Yarısını alın. Kalan yarısına fındık yağı, soğan ve kabağı ekleyerek soteleyin. Sebze suyunu ilave edin. Şeker ve baharatlarla tatlandırıp yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Blenderden geçirip çiğ krema ekleyin. Tadina bakarak, yeterince tuz ve karabiber ekleyin. Servis icin tabaklara aldıktan sonra kavrulmus fındıkla süsleyin.

OK
Dilek U. Ekinci

No comments: