08 November, 2006

Fındık ve mürdümlü kek

























  • 3 yumurta
  • 150 gr şeker
  • 1 paket vanilya
  • 150 ml sıvı yağ
  • 125 ml soda
  • 400 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 kaşık tarçın

  • Üzerine:

  • 750 gr taze mürdüm eriği

  • 1.5 bardak ince kıyılmış fındık

    Eriklerin çekirdekleri çıkarılarak boyuna dörde bölünür. Hamur malzemelerinden hamur hazırlanıp tepsiye dökülür. Mürdüm erikleri sırayla dizilir. Üzerine fındık serpiştirilip, 180 derecede 30-45 dakika fırınlanır.

    Gülsen'ciğim çok ustalara göre bir anlatım. Ne olur bir hamur tarifi filan yap...

  • OK

    Gulsen Ucak

    No comments: