09 November, 2006

Fındıklı hurmalı salata


Fındık Projesi sanırım bizler için bir şekilde hep devam edecek. Sanki devre dışı bırakılmış olan fındık radarlarımız göreve başladı, alışveriş yaparken mutlaka aklımın bir köşesinde fındık ve fındıklı ürünler oluyor artık. Salatamda kullandığım fındık yağı da böyle katıldı mutfağıma. Kavrulmuş fındık parçalarıyla karışımında bütün yeşillikleri öyle güzel bir fındık tadı sarıverdi, öyle hoş bir lezzet verdi ki...

Malzemeler (2 kişilik):

* 1 ufak kıvırcık salata (ince doğranacak)
* 1/4 ufak beyaz lahana (ince doğranacak)
* 50 g yumuşak keçi peyniri (ufalanmış)
* 10 adet hurma (her biri üçe kesilmis)
* bir avuç kavrulmuş fındık (büyük parçalanmış)
* iki tutam çörekotu
* 1 yemek kaşığı tuz


Salata Sosu için:

1 çay kaşığı bal
1/2 limon suyu
5 yemek kaşığı fındık yağı
1 çay kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Lahanalar üstlerine tuz serperek öldürmeden ovulur ve yıkanarak tuzdan arındırılır. Suyu süzülür, kurulanır veya varsa salata santrifüjü ile kurutulur. Yıkanarak benzer şekilde kurutulmuş kıvırcık salata ile karıştırılır. Üstüne hurma, keçi peyniri, fındığın yarısı ve sos eklenerek karıştırılır. Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerlerine birer tutam çörekotu ve fındığın geri kalanı serpilir.

Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımizla ilgili hiçbir maddi talebimiz olmayacaktır.


OK

Özlem & Eylem Ekici

1 comment:

YesilErik said...

Yok, salatamizi mahvetmediniz elbette :) Ama sanirim balzamik sirke veya uzum sirkesi bu salata icin fazla keskin kacar. Onun yerine yarim limonun suyuyla bir cay kasigi bal findik yagi ile karistirilirsa daha iyi bir sonuc alinir diye dusunuyorum. Yazilari da cok guzel ozetlemissiniz, elinize saglik.