13 November, 2006

Fındık kaplı, içli patates köftesi


İÇLİ PATATES KÖFTESİ

Ölçüler:

-6 patates
-1 yumurta veya tercihen 2 yumurta sarısı
-2-3 çorba kaşığı un
-Tuz, karabiber
-tadımlık muskat rendesi
-patates karışımı ve dışı için 2 çay bardağı ince çekilmiş fındık
-rende kaşar peyniri.

Köfteler için 300 gr. köftelik kıyma, tuz, biber, soğan ve galeta unu yoğurularak cevizden küçük toplar yapılır. Yağsız tavada biraz unlanarak pişirilir.

Patatesler kabukları soyulup dilimlenerek üzerini geçecek kadar suda haşlanır. Yumuşayınca suyu süzülür ve sıcakken ezilir. (Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp sonradan soyarak kullanırsanız, nişasta fazlası köfteye şekil vermekte zorluk çıkarabilir.) Yumurta sarıları, tuz, biber, olmazsa olmaz muskat rendesi ve bir çay bardağı ince çekilmiş fındık ilave edilir. Fazla karıştırmadan toparlanır. Eller ıslatılarak köfteyi saklayacak kadar patates avuç içine alınır, köfte içine kapatılır. Patates topları unlanmış bir tepsi içinde yuvarlanır.

Köfteler kaynamış tuzlu suda iki üç dakika kadar haşlanır. Hızlı hareket edilerek sudan çıkarılan köfteler fındığa bulanarak yağlanmış fırın tepsisine alınır. 175 derece ısıtılmış fırında 10 -15 dakika tutulur. Fırından almadan hemen önce üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek bir kaç dakika daha fırında bırakılır.

Not: Ailemizde bademlisi yapılan içi köfteli patates toplarının fındıklı denemesi daha da lezzetli oldu.

OK

Munevver Sen

No comments: