30 October, 2006

Fındıklı Patlıcan Salatası


Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 2 kaşık tahin
  • 2 avuç fındık
  • 1 dis sarmısak
  • yarım limonun suyu
  • tuz
Yapılışı

Patlıcanları közleyip vakit kaybetmeden soyalım, üstlerine yarım limonun suyunu sıkalım ki kararmasınlar. Sonra patlıcanları ince ince keserek püre haline getirelim. Fındıkları önce yağsız tavada hafifçe pembeleştirerek kullanıp daha kıtır olmalarını sağlayalım.

Soğuyan fındıklarımızı dişe gelecek şekilde rondodan geçirelim, havanda dövelim veya kıyalım.

İki yemek kaşığı tahini, yeterli miktarda tuzu, dövülmüş sarmısağı ve fındıkları patlıcana ekleyip karıştıralım.

Kıyılmış fındık ve kırmızı toz biber ile süsleyelim.

Sofrada meze usulü yemenin dışında ekmek veya krik krak üzerinde servis yapılabilir. İstenirse içine kıyılmış maydonoz, roka gibi yeşillikler eklenebilir.

OK

Deniz Karakaya

No comments: